top of page

KRITIK

Här kan du läsa vad den musiker eller präst som närvarat vid några av våra konserter tyckte om vår musik:

”En legering av två traditioner där båda ingredienserna bidrar till en stark och djup musikupplevelse. De skickliga musikerna i trion framför solon som är både personliga och engagerade. Jag rekommenderar varmt denna jazztrio till alla musikintresserade.”

 

Attila Neumerker, präst i Österhaninge församling

 

 

"Svenska Psalmjazztrion består av tre mycket profesionella musiker som på ett fantasifullt, ofta överraskande och högst personligt sätt låter jazzens harmonier och rytmer ge psalmerna en ny skepnad. Deras spel är enormt lyhört, sofistikerat och fyllt av glädje som inspirerar de olika körer och andra musiker som de samverkar med."

 

Leif Asp, musiker i Lovö kyrka

 

 

"Svenska psalmjazztrion har med sina läckra arrangemang lyckats ge nytt liv åt vår fantastiska psalmskatt. I sitt varierade program förenar de teknisk skicklighet med hög musikalitet och deras lekfulla inställning tilltalar alla i publiken, oavsett ålder."

 

Maria Norberg, musiker i Tullinge kyrka

 

 

”Svenska Psalmjazztrion får psalmernas storhet att träda fram och lyfta kropp som själ. Det är värdigt, det är härligt och det svänger.”

 

Kristina Åkerman, präst i Gamla Uppsala Kyrka

 

 

Svenska psalmjazztrion är en liten pärla bland alla små grupper. Seriöst, lekfullt, musikaliskt – alla kvalitéer förenas i den här trions samspel. Alla tre medlemmarna är utmärkta musiker var och en för sig, och de har vuxit ihop i ett intressant och glädjande samarbete. Jag engagerade dem i min egen församling, Brännkyrka, och deras program blev så uppskattat, att de sedan återkommit fler än en gång. Jag vill verkligen rekommendera gruppen för olika former av musikaliskt samarbete!

 

Birgitta Wensheim, musiker i Brännkyrka Kyrka

 

 

”Med stor musikalitet, spontanitet och känsla för psalmernas karaktär ger Svenska psalmjazztrion en ny dimension åt våra älskade psalmer. Tack för en fantastisk konsert med mycket spelglädje!”

 

Sara Nilsson Edström, präst i Vaksala Församling

 

 

”Lovö Kyrka var nästan full när Svenska Psalmjazztrion fyllde den med härligt jazzsväng. Jag kommer på mig själv med att gunga med och får uppleva psalmer som jag känner väl, på ett helt nytt sätt. Känslan av glädje och harmoni satt kvar i flera dagar.”

 

Marie Björnvad, Diakon Ekerö pastorat

 

 

”Vid flera tillfällen har Svenska Psalmjazztrion medverkat vid våra musikcaféer och alla har varit väldigt nöjda med det de hört. De välkända psalmerna lyfter och känns som nya. Vi ser fram emot att höra trion flera gånger!”

 

Hans Dahlberg, Präst i Farsta församling

 

 

"...  innerligheten, liksom psalmerna, dröjer kvar. "

Gudni Agnarsson, präst i Nacka Kyrka

 

 

”Den som vill höra spännande och intressanta jazzimprovisationer över kända svenska psalmer bör anlita Svenska Psalmjazztrion. Det är en grupp som både förmår uppvisa en personlig stil och anpassa sitt spel till kyrkorummets förutsättningar.”

 

Johan Lindberg, musiker i Viksjö Kyrka, Järfälla församling

 

 

"En härlig och sprudlande konsert, jazzig lekfullhet som tar fram det svängiga i gamla favoritpsalmer varieras med suggestiva och finstämda arrangemang."

 

Teresa Callewaert, präst i Sofia Församling

 

 

"Bred dina vida vingar är bästa spår, som klart visar trions lekfullhet, musikalitet, samspel och ambitiösa strävan...detta är god kammarjazz med härliga melodier."

 

Skivrecension "Vol 2", Orkester Journalen: 

bottom of page