top of page

OM OSS

Svenska Psalmjazztrions idé är att ge en harmonisk och rytmisk nytolkning åt psalmer av olika karaktär och från skilda tidsepoker. Blandningen av psalmernas genuina kompositioner, våra egna arrangemang och jazzens improvisationsmoment skapar ett musikaliskt uttryck som är unikt för Svenska Psalmjazztrion.

Trion som är stockholmsbaserad bildades 2005 och har sedan dess gjort ett stort antal konserter samt spelat in skivorna "Vol. 1" (2008), "Vol 2" (2010), "Vol 3" (2012) "Vol. 4 - Julmusik" (2015) och "Vol 5. - Bach" (2020).

 

Svenska Psalmjazztrion består av:

Martin Östholm - kontrabas: 

 

Har studerat två år på Fridhems Folkhögskola samt tagit examen från musikerlinjen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Niklas Bodin - trummor: 

 

Har studerat två år på Fridhems Folkhögskola och därefter studerat för Ari Hoenig i New York och Jason Marsalis i New Orleans. 2007 vann han första pris i en internationell jazztävling i Rueil-Malmaison i Paris och 2011 första pris i tävlingen för klassisk jazz i Sverige.

Jonathan Fritzén - piano: 

 

Har studerat två år på Fridhems Folkhögskola och sex år på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han efter avslutade studier på musikerlinjen tagit en masterexamen i jazzmusik (jazzens motsvarighet till den klassiska musikens diplomutbildning). 2008 blev han den förste jazzmusiker som någonsin tilldelats ett stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien. 

bottom of page